In verkoop 34 woningen (fase 2a)! Plus laatste woningen en appartementen in fase 1! Interesse? Meld je aan als reserve kandidaat.

Willemskwartier

Officiële start bouw Willemskwartier

oktober 16, 2023 | Nieuws | Willemskwartier

Woensdag 11 oktober gaf wethouder Celik onder toeziend oog van toekomstige bewoners en projectbetrokkenen het officiële startsein voor de start van de bouw van Willemskwartier. De feestelijke handeling vond plaats op het bouwterrein! Daarna ontmoetten nieuwe buren en buurtgenoten elkaar onder het genot van een hapje en een drankje in T-Kwadraat. Met veel enthousiasme werden contactgegevens en de eerste ervaringen uitgewisseld.

Ontwerp en bouw

DAT Architecten en Studio Architectuur Maken hebben voor het ontwerp van de woningen getekend. Aannemer Van Wijnen Rosmalen B.V. is verantwoordelijk voor de nieuwbouw.

Stedelijk wonen met een groen hart

Het Willemskwartier staat voor een stedelijk woonmilieu met een groen hart, centraal gelegen met alle voorzieningen en het centrum van Tilburg op een steenworp afstand. Een groene leefomgeving is belangrijk: groen draagt niet alleen bij aan het welzijn en geluk van bewoners en gebruikers, maar ook aan de biodiversiteit en klimaatbestendigheid in het plan. Door een mix van groene daken, natuur-inclusieve gevels en gevarieerde beplanting met waterberging worden regenbuien op duurzame wijze opgevangen en wordt er een hogere mate van biodiversiteit bereikt. Daarnaast zorgt groen voor verkoeling en voeding voor dieren.

Op de plaats rust

De voormalige Willem II-kazerne, een mooi ensemble van gebouwen uit 1939 van architect A.G. Boost, zal de komende jaren worden herontwikkeld tot een bijzonder woongebied met in totaal ca. 250 huur- en koopwoningen. In Willemskwartier zijn naast Consortium Stappegoor en Van Wijnen Rosmalen B.V. (84 woningen en 31 appartementen), verschillende partijen actief met de ontwikkeling en de bouw.

Het ‘poortgebouw’ (A) wordt door Dagelijks Leven herontwikkeld tot een woonzorgcomplex. Dagelijks Leven biedt zorg voor oudere mensen met dementie in een kleinschalige setting. De 2 gebouwen erachter (B en C) worden herontwikkeld tot huurappartementen. Tiwos en BPD Woonfonds gaan hier woningen verhuren. Inmiddels is Integraal Kindcentrum Willemspoort het nieuwe schooljaar gestart in een nieuw schoolgebouw.  Over de invulling (met onder andere daghoreca) van gebouw W is Consortium Stappegoor in overleg met de gemeente Tilburg en een ondernemer.

Interesse in een nieuwbouwwoning in Willemskwartier

Alle informatie over de 84 eengezinswoningen en 31 appartementen staat op www.willemskwartiertilburg.nl. Er zijn nog enkele woningen en appartementen te koop. Neem gerust contact op met Van de Water Makelaars en Hart van Brabant Makelaardij.