De verkoop van 34 woningen in fase 2a is gestart! Inschrijven kan tot maandag 6 mei a.s., 11 uur.

Willemskwartier

Duurzaam wonen in Willemskwartier

Duurzaamheid betekent voor ons het zinvol omgaan met schaarse middelen, zoals energie. Zorg voor het milieu gaat daarbij hand in hand met kostenbesparing en comfort voor onze kopers. Een aangenaam klimaat in jouw nieuwe woning staat hierbij centraal. We zijn geïnteresseerd in de nieuwste mogelijkheden, maar passen in onze woningen alleen bewezen technieken toe. Hieronder ziet u hoe we Willemskwartier voor u zo duurzaam mogelijk realiseren.

Duurzaam-wonen-Icon-warmtepomp-Plan-G-Deventer

Warmtepomp

Een warmtepomp werkt op dezelfde manier als een koelkast, maar dan andersom. Een koelkast pompt de warmte van de binnenkant naar buiten, waardoor het koel blijft in de koelkast. Een warmtepomp werkt precies andersom en gebruikt de warmte uit de buitenlucht om uw woning te verwarmen en te voorzien van warm tapwater. Dit is een bijzonder efficiënte en duurzame wijze van verwarmen. Daarnaast kan het systeem optioneel zorgen voor koeling in de zomer. Met de warmtepomp heeft u bovendien meer vrijheid in het kiezen van uw energieleverancier.

Extra isolatie

Extra isolatie werkt als een warme deken om uw woning. Daardoor is er minder energie nodig om de woning op temperatuur te houden in de winter. Uw muren zijn daardoor ook warmer, wat in de winter zorgt voor een aangename temperatuur in uw woning. Isolatie gaat net zo lang mee als de woning en is daarmee ook op lange termijn een zeer duurzame maatregel.

Kierdichting

In veel oude huizen zitten gaten en kieren, waardoor koude lucht in de winter en warme lucht in de zomer eenvoudig het huis binnen dringt. Bij de bouw van uw nieuwbouwwoning letten wij extra op kierdichting. Dit voorkomt ongewenste luchtstromen. Zo bespaart u op energiekosten en blijft uw huis in de winter lekker warm en in de zomer heerlijk koel.

Gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning

Voor een goede luchtkwaliteit moet uw huis het hele jaar door geventileerd worden. Ventilatieroosters in de kozijnen kunnen in de winter onaangenaam zijn. Bovendien dient de koude buitenlucht door de verwarming op kamertemperatuur gebracht te worden. Dit kan slimmer. Met een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning wordt de warmte van de afvoerlucht gebruikt om de verse buitenlucht op te warmen. Hierdoor is de lucht die in uw woning komt warmer. Dat voelt aangenamer aan en het scheelt behoorlijk in de energiekosten om uw huis te verwarmen. Met dit systeem zijn er geen luchtroosters in de gevel nodig, waardoor geluiden van buiten niet eenvoudig de woning in kunnen komen. Vanzelfsprekend kunt u ook in alle ruimten van uw woning ramen openen om te ventileren als u dat wenst.

Laagtemperatuur vloerverwarming

Bij vloerverwarming komt de warmte in uw woning niet meer van radiatoren aan de muur, maar van de vloer onder uw voeten. Heerlijk comfortabel! Bovendien zijn er geen radiatoren meer nodig, wat ruimte bespaart en u meer vrijheid geeft om uw woning in te delen. Vloerverwarming is energiezuiniger dan radiotoren. Dankzij het grote verwarmingsoppervlak van de vloer kan de warmte namelijk op een lagere temperatuur verspreid worden. Een aandachtspunt is uw vloerbedekking. Dikke vloerbedekking die de warmte niet goed doorlaat, zorgt ervoor dat vloerverwarming niet optimaal kan functioneren. Hoogpolig tapijt is hier een voorbeeld van. Een houten vloer, laminaat of PVC hoeft geen probleem te zijn, laat u adviseren door uw makelaar of verkoopbegeleider.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Deze elektriciteit kunt u gratis in uw huis gebruiken en zorgt voor een lagere energierekening. Zo bent u minder afhankelijk van uw elektriciteitsleverancier. Wanneer de zonnepanelen meer opwekken dan u op dat moment nodig heeft in uw woning, dan wordt deze stroom aan het elektriciteitsnet terug geleverd. Deze stroom kunt u vervolgens weer aan het elektriciteitsnet onttrekken wanneer de zon niet schijnt. De panelen hebben een gegarandeerde werking van 90% na 10 jaar. Via een app kunt u op uw smartphone of tablet de opbrengst bekijken.