In verkoop: 84 woningen en 31 appartementen! Interesse? Neem contact op met de makelaar.

Willemskwartier

Veel gestelde vragen

Vragen over het project

01

Wanneer start de bouw van de appartementen?

Voordat de bouw kan starten dient er voor 1 september 2023 te zijn voldaan aan verschillende opschortende voorwaarden, onder andere planacceptatie Stichting Waarborgfonds Koopwoningen (SWK), een onherroepelijke omgevingsvergunning voor de bouw en minimaal 22 van de 31 appartementen verkocht. Daarna heeft de aannemer 6 maanden de tijd om zich voor te bereiden.

Consortium Stappegoor doet haar best de woningen en de appartementen gezamenlijk te gunnen aan de aannemer zodat er gelijktijdig gebouwd kan worden. Het kan ook zijn dat de appartementen iets later starten in een aparte bouwstroom. Waardoor er voldoende snelheid gemaakt kan worden tijdens de bouw.

Een reële planning is dan dat omstreeks eind derde kwartaal 2023 door Consortium Stappegoor wordt gegund aan Van Wijnen Rosmalen B.V.

De verwachte datum van de start van de bouw is dan eind 4e kwartaal 2023.

Dit is een indicatieve planning welke tijdens de verkoopgesprekken wordt doorgenomen.

02

Hoelang duurt de bouw en wanneer worden de appartementen opgeleverd?

Een exacte planning is nog niet te geven, want dit is afhankelijk van het moment waarop de bouw start en andere factoren zoals weersomstandigheden tijdens de bouw.

In de aannemingsovereenkomst is opgenomen dat het appartement binnen 360
werkbare werkdagen na aanvang bouw zal worden opgeleverd.

Aannemer Van Wijnen Rosmalen B.V. geeft als indicatie de appartementen in 15 tot 18 maanden te kunnen bouwen. Deze planning is niet bindend, dat zijn de werkbare werkdagen.

03

Wat zijn de afspraken over een keuken, badkamer en toilet?

De appartementen worden inclusief sanitair en tegelwerk in de badkamer en het toilet opgeleverd. De appartementen worden exclusief een keuken opgeleverd. Zie voor meer informatie de technische omschrijving, de informatiedocumenten over sanitair en de keukenbrochure voor kopers. Je vindt deze informatie onder Verkoopdocumenten.

04

Welke voorzieningen heeft het appartement m.b.t. duurzaamheid?

De appartementen zijn voorzien van een individuele bodemwarmtepomp, hebben laag temperatuurvloerverwarming en PV panelen op het dak. Dit naast de goede isolatie. Lees meer over over duurzaam wonen in de appartementen van Willemskwartier. Benieuwd naar de techniek? Lees meer over de invulling van deze techniek in de technische omschrijving.

Vragen over verkoop, planning en toewijzing

01

Hoe kan ik mij inschrijven voor een appartement?

Je kunt je nu inschrijven voor de appartementen van jouw voorkeur. Maak een account aan of log in en geef de bouwnummers van je voorkeur aan. Schrijf je daarna in. Als je in de periode december, januari je voorkeuren hebt doorgegeven, selecteer de gewenste bouwnummers dan opnieuw en schrijf je in. Je krijgt daarvan een bevestigingsmail.

02

Ik heb mijn voorkeuren al doorgegeven, sta ik nu goed ingeschreven?

Nee, wanneer je eerder je voorkeuren hebt doorgegeven, betekent dat niet dat je nu ingeschreven staat! Om ingeschreven te staan dien je in periode tussen woensdag 18 januari j.l. 19 uur en maandag 30 januari a.s. 12 uur je daadwerkelijk in te schrijven.

Dat doe je door in te loggen in je account. Daar selecteer je de bouwnummers van jouw voorkeur. Vervolgens selecteer je de juiste volgorde. Dat is belangrijk omdat de toewijzing plaats vindt op basis van 1e, 2e, 3e voorkeur, enzovoort.

Vervolgens klik je op inschrijven. Je ontvangt een bevestigingsmail van je inschrijving.

03

Hoe vindt de toewijzing plaats?

Na afloop van de inschrijftermijn worden de appartementen door Consortium Stappegoor toegewezen. Uitgangspunt voor deze toewijzing is dat er naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers wordt gestreefd. Is er 1 kandidaat voor een bouwnummer, dan wordt het appartement aan die persoon toegewezen. Zijn er meerdere kandidaten die interesse hebben in een bouwnummer, dan volgt een toewijzing. Er wordt getracht om aan de hoogste voorkeuren van kandidaten tegemoet te komen.

Houd er bij het opgeven van meerdere voorkeuren rekening mee dat je enkel bouwnummers opneemt waarvoor je daadwerkelijk een koopintentie hebt. Daartegenover staat dat het opgeven van meerdere voorkeuren wel je kans op een appartement vergroot. Wij streven naar een optimale bezetting van de appartementen. Immers, hoe sneller de appartementen allemaal verkocht zijn, hoe eerder we kunnen starten met de bouw: dat is voor zowel de verkoper als jou, als mogelijk toekomstige bewoner, prettig.

Het moment van inschrijven speelt echter bij de toewijzing geen enkele rol. Neem daarom echt de tijd om jouw juiste voorkeuren te bepalen!

04

Als ik een appartement toegewezen heb gekregen, zit ik hier dan direct aan vast?

Nee, je mag het appartement ook afslaan. Wel vragen wij je om je goed voor te bereiden en je alleen in te schrijven voor appartementen die jouw voorkeur hebben.

Je bent welkom bij de verkopende makelaars met al je vragen over de appartementen, de eventuele financiering hiervan en voor advies over de verkoop en de waarde van je eigen woning.

05

Wanneer gaan wij naar de notaris?

Nadat voldaan is aan de opschortende voorwaarden (zie item start bouw) en de eventuele hypotheekstukken rond zijn, ga je naar de notaris om de grond geleverd te krijgen. De planning komt in het verkoopgesprek bij de makelaars uitgebreid aan bod.

Specifieke gestelde vragen door belangstellenden

01

Welke berging hoort bij welk bouwnummer? Wat zijn de afmetingen van de bergingen?

Het nummer van de berging is gelijk aan het nummer van het appartement. Zie de tekening “Bergingen appartementen Willemskwartier” onder Verkoopdocumenten. Op deze tekening tref je tevens de afmetingen van de appartementen. De meeste bergingen zijn tussen de 5 en 5,8 m2 groot.

02

Hoe is het parkeren geregeld?

Voor ieder appartement is er 1 parkeerplaats beschikbaar in de stallingsgarage van de 31 appartementen in Willemskwartier.

03

Wat zijn de mogelijkheden voor het laden van een elektrische auto in de parkeergarage?

In de basis zijn er geen laadpalen aanwezig. Er wordt wel een kabel doorgelegd vanuit de algemene ruimten in de stallingsgarage. Hiermee is het mogelijk om onder voorwaarden een elektrische laadpaal op de algemene aansluiting aan te sluiten. Dit maakt het voor de VvE mogelijk om elektrisch laden te organiseren. Tijdens de verkoopgesprekken bij de makelaar zal hierover meer informatie bekend zijn.

04

Welke mogelijkheden zijn er voor het aanbrengen van zonwering aan de buitenzijde van de appartementen?

DAT architecten werkt in samenwerking met Van Wijnen Rosmalen een voorstel uit voor het aanbrengen van zonwering. In de oprichtingsvergadering van de Vereniging van Eigenaars zal het aanbrengen van zonwering op de agenda staan. De VvE kan dan een besluit hierover nemen.

05

Wat is de indicatie van de te betalen servicekosten per appartement?

Op dit moment wordt hiervan een berekening gemaakt. Tijdens de verkoopgesprekken bij de makelaars zal hierover meer bekend zijn.

Dit blijft een indicatie! In de oprichtingsvergadering van de Vereniging van Eigenaars worden keuzes gemaakt m.b.t. uitgaven en inkomsten. Op basis hiervan stelt de VvE gezamenlijk jaarlijks de te betalen servicekosten vast.

06

In Willemskwartier blijven bestaande bomen staan en er komen nieuwe bomen. Waar staan die precies?

Op de situatietekening onder Verkoopdocumenten zie je waar de bestaande bomen staan en waar de nieuwe bomen (hoogstam) worden geplant.

07

Wat is er bekend over het Stappegoorpark?

Het Stappegoorpark is een ontwikkeling van de gemeente Tilburg en onderdeel van de ontwikkelingen van “Groot Stappegoor”. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, meld je dan aan voor de nieuwsbrief Stappegoor op: nieuwsbrief Stappegoor.

De exacte planning van ontwerpen, presenteren ontwerp aan omgeving en presentatie aan de Raad is nog niet bekend. Of het park er komt zoals nu wordt onderzocht staat daarmee ook nog niet vast. Er is daarom nu geen planning van eventuele realisatie te geven.