In verkoop: 84 woningen en 31 appartementen! Interesse? Neem contact op met de makelaar.

Willemskwartier

Je nieuwe thuis in Willemskwartier

Wat maakt Willemskwartier nu zo’n fijne plek om te wonen? Naast de comfortabele woningen en esthetische bouwstijl, zit het ‘m in de dynamiek van de omgeving.

 • Er komen woningen in de monumentale gebouwen en de ruimte eromheen.
 • Er komen heel veel groene daken om water op te vangen, dieren te voeden en verkoeling te bieden.
 • Je ziet straks kunstwerken die verwijzen naar Tilburgs trots.
 • Je woont naast een historisch kazernecomplex.
 • Spelen in de buitenlucht kan hier straks in het park en op straat.
 • Er is plek voor diersoorten.
 • Duurzaam ontwikkelen met lage energiekosten bij een hoog comfort is 1 van de uitgangspunten in Willemskwartier.
 • Er komen 10 type nieuwe koopwoningen.

In het Willemskwartier woon je straks volledig uitgerust. Stedelijk, maar het met een groen hart. Met alle voorzieningen om je heen en het centrum van Tilburg op een steenworp afstand. Je woont bovenal op een plek met historie. Het is nu aan jou om hier je eigen geschiedenis te schrijven.

Ik heb interesse

Nieuwbouwproject Tilburg - Exterieur 16 - Willemskwartier

Nieuwbouwproject Tilburg - Willemskwartier

Ambitieus plan voor slimme, duurzame en inclusieve stadswijk

Karres en Brands, DAT, Architectuur Maken en Tarra hebben een stedenbouwkundig plan en architectonische visie opgesteld. Dit ruimtelijke raamwerk gaat uit van het herstellen van het militaire ensemble, een nieuwe centrale as van groene ruimtes en een netwerk van autovrije woonstraten met daaraan nieuwbouwwoningen in diverse soorten en maten. In het bestaande hoofdgebouw komen woningen voor ouderen, in twee legeringsgebouwen waarschijnlijk sociale en middeldure huurappartementen. In het achterste legeringsgebouw en de voormalige keuken is het voornemen straks een basisschool met buitenschoolse opvang van Xpect Primair en Humankind te realiseren.

In totaal
Er komen ongeveer 250 woningen verdeeld over de monumentale gebouwen en de ruimte erom heen.

Groen en gezond

De ambities op het gebied van natuurinclusiviteit zijn groot. In zowel de openbare ruimte als in de architectuur wordt rekening gehouden met de woonwensen van mens en dier. Hierdoor ontstaat een groene en gezonde stadswijk. Alle nieuwe woningen voldoen uiteraard aan de laaste hoge energieprestatie-eisen.

Bestaande bomen vormen een nieuw buurtplein, wadi’s en groene daken zorgen voor het vasthouden van regenwater in de buurt, in diverse gevels komen geintegreerde vogelnestkasten en op verschillende locaties worden groene plekken voor voedsel en bestuiving gemaakt. Een verkeersluwe opzet maakt spelen op straat bovendien aantrekkelijk en veilig.

Kortom; er is veel aandacht voor:

 • Stadsnatuur: natuur en biodiversiteit
 • Klimaatadaptatie en water
 • Bouwen conform BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw)

Planning

De sloopwerkzaamheden van de oude gevangenis gebouwen zijn nu enige tijd afgerond. Er is een stedenbouwkundig plan en een beeldkwaliteitsplan gemaakt voor deze plek. Inmiddels is het ontwerp van de woningen steeds verder.

De woningen en appartementen in Willemskwartier worden in fases aangeboden. De verkoop van de 84 woningen is in volle gang. De verkoop van de 31 31 appartementen is ook gestart! Je kunt je inschrijven tot maandag 30 januari a.s. om 12.00 uur. Inschrijven doe je door een persoonlijk account aan te maken en je daarna in te schrijven voor de appartementen van je voorkeur.

Interesse

Maak dan een persoonlijk account aan, vervolgens kun je jouw persoonlijke account bevestigen op het door jou ingevulde e-mailadres. Wij houden je met nieuwsbrieven op de hoogte. Ook kun je in je persoonlijke account alvast je woonwensen met ons delen.

Account aanmaken

Heb je al een account? Login