De verkoop van 34 woningen in fase 2a is gestart! Inschrijven kan tot maandag 6 mei a.s., 11 uur.

Willemskwartier

Extra leenruimte bij aankoop energiezuinige woning in Willemskwartier

januari 25, 2024 | Nieuws | Willemskwartier

Wist je dat je vanaf 1 januari 2024 meer kan lenen als je een energiezuinige nieuwbouwwoning- of appartement in Willemskwartier koopt? Hoe energiezuiniger je nieuwe thuis, hoe meer leencapaciteit je kan krijgen. Naast goed voor het milieu én jouw wooncomfort, is het kopen van nieuwbouw ook fijn voor je portemonnee. Met een duurzame nieuwbouwwoning zit je er dus altijd warmpjes bij!

Hoe werkt het?

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is. Een woning met een A++++ label gebruikt weinig of geen energie. De minst zuinige woningen hebben een G-label. Het energielabel gaat vanaf dit jaar een grotere rol spelen bij de hypotheekverstrekking. Het idee is simpel: voor een energiezuinige nieuwbouwwoning kun je een hogere hypotheek krijgen dan voor een minder duurzame woning. Omdat de energiekosten van de woning lager uitvallen, kan je verantwoord meer geld lenen. Kortom: wat je niet hoeft te betalen aan de energiemaatschappij, kun je besteden aan hypotheeklasten.

Nieuwbouw is energiezuinig

Het voordeel van een nieuwbouwwoning is dat deze per definitie energiezuinig is. Bijna alle woningen in Willemskwartier hebben een A+++ energielabel.

En hoe beter het energielabel is, hoe meer leenruimte. Dat betekent de volgende extra leenruimte:

  • A+ of A++: 20.000 euro
  • A+++: 30.000 euro
  • A++++: 40.000 euro
  • A++++ met een energieprestatiegarantie voor 10 jaar: 50.000 euro.

Bij de meeste hypotheekverstrekkers is er altijd al sprake van rentekorting als je een duurzame nieuwbouwwoning koopt. Maar let op: de extra leencapaciteit op basis van een beter energielabel is geen automatisme. Elke hypotheekaanvraag wordt individueel beoordeeld. Een zorgvuldig financieel gesprek met de financieel adviseur en/of de hypotheekverstrekker is dan ook altijd aan de orde.

Disclaimer:
1. Bovengenoemde Energielabels zijn indicatief. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
2. Bij de overdacht van de woningen wordt een geldig geregistreerd Energielabel afgegeven. Alleen aan een geldig geregistreerd Energielabel kunnen rechten worden ontleend. 
3. Indien de BENG (Uniec3) software wijzigt tussen het opstellen van het indicatieve Energielabel en de overdracht van de woningen en het opstellen van het geldig geregistreerd Energielabel kan dit een ongunstig effect hebben op het label. 
4. Het indicatieve Energielabel is bepaald aan de hand van de basiswoning. Gekozen woonwensen kunnen een ongunstig effect kunnen hebben op het label.