Start verkoop 34 woningen fase 2a op woensdag 24 april a.s. om 17 uur! Geef je woningvoorkeuren vast aan!

Willemskwartier

De vele voordelen van Nieuwbouw

augustus 23, 2023 | Nieuws | Willemskwartier

Of je nu koopt of huurt, nieuwbouw heeft veel voordelen, zoals comfort door goede isolatie en lagere energiekosten dankzij energiezuinige technieken. Maar dat zijn niet de enige voordelen. Lees hieronder de vele voordelen op een rij.

1. Nieuwbouw koop je vrij op naam

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning, kom je hoogstwaarschijnlijk de afkorting v.o.n. tegen. Oftewel ‘vrij op naam’. Kortgezegd betekent dit dat de koper boven op de koopsom geen extra kosten betaalt voor het overdragen van de woning. Je betaalt dus geen kosten koper.

2. Nieuwbouw kun je naar eigen smaak inrichten en afwerken

Op vele manieren kun je van een nieuwbouwhuis écht jouw huis maken. In verband met de voortgang van het bouwproces zijn voor de woningen in Willemskwartier inmiddels diverse meerwerkopties gekozen. Check welk bouwnummer met bijbehorende opties het beste bij jou past. De keuken, het sanitair en de tegels voor de badkamer en toiletten kun je daarna, binnen de projectafspraken, naar eigen smaak uitzoeken.

3. Meerwerk 100% meefinancieren bij nieuwbouwwoning

Daarnaast kun je meerwerk meefinancieren in je hypotheek. Bij een nieuwbouwwoning is dit meestal de optelsom van de koop-/aanneemsom en het meerwerk. Laat je vooral hierover adviseren door jouw hypotheekadviseur. De hypotheekadviseurs van Van de Water Makelaars en Hart van Brabant Makelaardij denken graag mee. Ook de financieel adviseurs nieuwbouw van Rabobank staan voor je klaar. Maak een account op willemskwartiertilburg.nl en vindt hier alle contactgegevens.

4. Nieuw huis betekent nauwelijks onderhoud

Doordat alles aan het huis nieuw en fris is, heb je nauwelijks tot geen onderhoud nodig voor de eerste vijf jaar. Dat betekent dat je ook geen overlast hebt door onderhoudswerkzaamheden en je bespaart op de onderhoudskosten. En mochten er in de eerste jaren bouwkundige gebreken aan het licht komen, dan kunnen die dankzij en overeenkomstig de garantieregeling voor je opgelost worden.

5. Een nieuwbouwwoning is comfortabel

Tegenwoordig moeten de nieuwe woningen voldoen aan strenge (geluids-)isolatie-eisen. Hetzelfde geldt voor de luchtkwaliteit; ook die voldoet aan de strengste normen. Daarnaast zorgen moderne technieken in steeds meer nieuwbouwhuizen voor verwarming en koeling. Dat alles maakt het binnenklimaat aangenaam en comfortabel. Bouwkundig voldoet je huis eveneens aan de nieuwste wettelijke eisen (Bouwbesluit). Dat betekent onder meer dat de plafonds en deuren hoger zijn en de trappen minder steil. Verder gelden minimale afmetingen voor bijvoorbeeld toiletruimten en gangen. Ook die extra ruimte zorgt voor meer comfort.

6. Nieuwbouw is zeer energiezuinig én aardgasvrij

Met standaard een energieverbruik dat overeenkomt met energielabel A, is jouw nieuwbouwhuis zeer energiezuinig. Dat merk je aan je energierekening. Daarnaast wil de Rijksoverheid de CO2-uitstoot verminderen door de overstap te maken op duurzame energie. Vanaf 2050 kun je in principe niet meer koken of stoken op aardgas. De nieuwbouw van tegenwoordig houdt hier rekening mee (geen gas in de woning), terwijl dit in bestaande bouw vaak nog niet is aangepast.

7. Duurzaam wonen

Huidige nieuwbouwwoningen zijn een stuk duurzamer dan oudere woningen. Nieuwbouw belast het milieu minder en zorgt voor een geringere uitstoot van CO2. Dat is onder meer te danken aan de goede isolatie en aan het gebruik van duurzame technieken om het huis van warmte en stroom te voorzien. Bovendien gebruiken steeds meer bouwers duurzame bouwmaterialen, zoals verantwoord gekapt hout.

Over het aankoopproces van een nieuwbouwwoning of -appartement in Willemskwartier, lees je uitgebreid in het interview met de makelaars wat volgende maand verschijnt.