Start verkoop 34 woningen fase 2a op woensdag 24 april a.s. om 17 uur! Geef je woningvoorkeuren vast aan!

Willemskwartier

Bouwupdate #3

maart 6, 2024 | Nieuws | Willemskwartier
Na het boren van de in totaal 800 schroefpalen voor de eengezinswoningen, het aanbrengen van de riolering en het overige leidingwerk, heeft aannemer Van Wijnen inmiddels ook overal de begane grond vloeren gelegd. In Willemskwartier wordt gewerkt in drie velden waarbij veld 3 het dichtst bij de Ringbaan ligt en veld 1 het verst weg.

De werkzaamheden in de ruwbouwfase vormen een soort ‘treintje’ dat in veld 1 is vertrokken. In elk veld worden eerst de woningscheidende wanden van kalkzandsteen op de begane grondvloer geplaatst. Daarop komen de prefab vloeren van de 1ste verdieping waarna weer met kalkzandsteen de wanden en gevels van de 2de verdieping worden opgebouwd. Direct nadat de buitengevel van de begane grond is voorzien van isolatie en het kozijnwerk wordt begonnen met het metselen van de gevels. Dat is inmiddels goed te zien bij de woningen in veld 1. Zover is het nog niet in veld 3; daar worden de kalkzandsteen blokken van de begane grond gelijmd.  

Bij de appartementen zijn alleen de funderingspalen zichtbaar. In de volgende bouwupdate zullen we meer kunnen laten zien. Hopelijk is het dan ook wat minder nat weer en is de lente begonnen!