In verkoop 34 woningen (fase 2a)! Plus laatste woningen en appartementen in fase 1! Interesse? Meld je aan als reserve kandidaat.

Willemskwartier

Bouwupdate #1

november 8, 2023 | Nieuws | Willemskwartier

Na het grondwerk en de aanleg van de bodemwarmtepompen is aannemer Van Wijnen begonnen met de heiwerkzaamheden. Voor de woningen in de eerste fase worden geen palen geslagen maar geboord. Boren of schroeven is een geluidsarme en trillingsvrije manier van heien. Met een snelheid van 70 tot 80 palen per dag worden de woningen voorzien van in totaal 800 schroefpalen. Het regenachtige weer van de afgelopen weken, maakt het heien een pittig klusje; zowel voor de bouwvakkers als het benodigde materieel.

Als de palen er eenmaal in zitten, mag er 5 dagen niemand in de bouwput komen. Na die periode komt de maatvoerder om de palen in te meten en te bekijken ze op de goede positie zijn geboord. De constructeur beoordeelt deze ingemeten gegevens. Hij kijkt naar de afwijkingen ten opzichte van het palenplan. Ook worden de palen één voor één akoestisch doorgemeten. Door op de palen te tikken kan gemeten worden of lengte van de paal overeenkomt met wat er op tekening staat. Als dat allemaal goed is, kan de aannemer door met de funderingswerkzaamheden. Bij de bouwnummers 90 t/m 96 is dat de situatie. Daar zie je de bouwvakkers bezig met het maken van de wapening. Voordat er gestort gaat worden, komt de gemeente ook nog controleren of alles voldoet aan de gestelde (kwaliteits)eisen. Zo vinden in de ruwbouwfase alle losse onderdelen stap voor stap en gecontroleerd plaats.